SAFMO

Premijera prvog dokumentarnog filma o Street Arts Festival Mostar

Udruga Rezon predstavlja prvi  dokumentarni film o Street Arts Festivalu Mostar čija će se premijera održati u subotu 10. prosinca u 19:30 sati u CineStaru.

 

„The Future of Public Spaces“ govori u kulturnom pokretu koji je okupio grupu ljudi u zajedničkoj ideji da stvaraju prepoznatljivu umjetničku platformu. Dokumentirana su dešavanja sa Street Arts Festivala 2021. i 2022. godine i gostujući umjetnici koji pričaju o svojim radovima i impresijama iz Mostara.

 

„Ovo je film koji nosi narativ suprotan mnogo čemu što se o Mostaru inače može čuti“, kaže Jasenko Korjenić koji je pored Udruge Rezon zaslužan za produkciju filma koji je realiziran uz podršku Kvinna till Kvinna Fondacije.

 

Cilj filma je kako ističu organizatori da se približi široj publici suština festivala, kolektiv i umjetnici te da se stekne jasniji uvid u progres koji je postignut kroz 11 godina djelovanja u kulturnom životu grada.

 

Nakon projekcije najavljeno je druženje u prostoru Udruge Rezon gdje će biti organiziran „Rekonekt“ muzički program u okviru Rezon koncept programa s gostujućim umjetnicima iz BiH i Srbije.