SAFMO

Premijera dokumentarnog filma o Street Arts Festival Mostar (SAFMO) u Sarajevu

Udruga Rezon – platforma Street Arts Festivala Mostar predstavlja dokumentarni film o ovom festivalu, čija će se premijera u Sarajevu održati u subotu, 6.5.2023. u 19:00 sati u Kinu Meeting Point.

 

Dokumentarac „The Future of Public Spaces“ u režiji Jasenka Korjenića, predstavlja misiju i viziju urbanog umjetničkog pokreta koji već 12. godinu kreira jednu od impozantijih regionalnih galerija u eksterijeru koja ima kvalitetu , funkciju i  poruku važnu za  pitanja javnog prostora i ulične umjetnosti.

 

Film je dokumentirao dio festivalske produkcije tijekom 2021. i 2022. godine, a realiziran je uz podršku Fondacije Kvinna till Kvinna.

 

„Na ovaj način želimo predstaviti priču o našem festivalu koji je izrastao iz alternativne inicijative u značajnu manifestaciju  koja umrežava i okuplja internacionalnu scenu i publiku te povezuje ljude s umjetnošću u svakodnevici “, ističu organizatori.

 

Naglasili su kako je premijera „The Future of Public Spaces“ filma u Sarajevu značajna prilika za pokretanje javnog dijaloga u umjetnosti i kulturi u Bosni i Hercegovini.